Tervetuloa Verkkokauppaan! / Welcome to Online shop!

Miten haku toimii? Vinkkejä kohteiden etsintään

Kohteiden etsintä sivuiltamme on uudistunut täysin joulukuussa 2012. Haun ytimenä on kohteiden luokittelutyö, jonka saimme viimein valmiiksi. Hakutoimintoa sivun oikeassa ylänurkassa kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti mieleisillä hakusanoilla. Kerromme tällä sivulla tarkemmin erilaisista hakumahdollisuuksista.Uuden haun pääkohdat ovat:
  • KAIKKI sivuillamme esiteltävät kohteet on nyt merkitty liikkeellelaskuvuoden ja -paikkakunnan sekä kyseisen yhtiön toimialan mukaan.

  • Oman korvamerkkinsä ovat lisäksi saaneet mm. pörssiyhtiöt, kiertäneet osakekirjat, osuuskunnat, velkakirjat, kuuluisat henkilöt ja militariakohteet.

  • Hakutoiminto ymmärtää nyt ensimmäistä kertaa myös useiden eri hakusanojen yhdistelmän samassa haussa (esim. konepajat pohjanmaa pörssi kiertäneet).

  • Haku on mahdollista rajata pelkkiin myyntikohteisiin.


Miten hakukenttä toimii?

Joka sivulla näkyvä HAKUKENTTÄ etsii oletuksena kaikkia katalogimme kohteita ja kaikkea sivuillamme olevaa tekstiä. Se saattaa siksi antaa liian laajan listan tuloksia. Voit tarkentaa hakua lisäämällä useampia hakusanoja (esim. Gutzeit 1985, kalkkivuori specimen, kaivokset 1954 kiertäneet, tekstiili Tampere pörssi tai Valtio Viinanen). Hakutuloksissa voi siirtyä suoraan tietyllä kirjaimella alkaviin yhtiöihin. Jos tuloksia on edelleen liikaa, kokeile TEHOHAKUA.Miten Tehohaku toimii?

TEHOHAKU eli Tarkennettu haku antaa mahdollisuuden rajata tuloksia. Hakusivulle on lisätty valinnat "Hae myös kohteen kuvauksesta" ja "Hae vain myytävänä olevia kohteita". Molemmat ovat valmiiksi valittuna, eli Tehohaku etsii oletuksena kaikkea tekstiä, mutta vain myynnissä olevista kohteista. Ensimmäisen ruksin poisto rajaa siis haun vain kohteiden (yhtiöiden) nimiin, ja toisen ruksin poisto etsii myös ei-myytävänä olevista katalogikohteista.

Tehohaun ryhmärajauksella voit kohdistaa haun esimerkiksi tietyn aikakauden, maakunnan tai toimialan kohteisiin.Hakuvinkkejä:

- Eri hakusanojen väliin ei tarvita erotinmerkkiä (voit hakea kerralla esim. helsinki pankit 1984).

- Voit katkaista hakusanoja mistä kohtaa tahansa, ja saada näin paremmin osumia eri muotoon taivutetuista sanoista. Ns. jokerimerkkiä ei tarvita. (elintarvik, tulitik, helsin, iipuri).

- Kirjainkoolla ei ole merkitystä (Tampere ja tampere antavat saman tuloksen).

- Yhtiön ja paikkakunnan nimet on tallennettu siinä muodossa, kuin ne ovat osakekirjassa. Kokeile siksi nimien eri kirjoitusmuotoja joko yksitellen tai samalla kertaa käyttäen OR-apuria: "Viipuri OR Wiborg", "Vaasa OR Vasa OR Wasa OR Waasa", "puuvilla OR bomull", "Helsinki OR Helsingfors".

- OR-apuria voit käyttää myös monipuolisempiin hakuihin (pankit OR vakuutus tai lassila OR tiivola).

- Etsitkö lahjaa syntymäpäiväsankarille? Kokeile etsiä tarkkaa päivämäärää, esim. 04.05.1987. Huomaa, että päiväys pitää kirjoittaa "etunollien" kanssa. Voit myös etsiä lyhyemmin, vaikkapa 15.05. tai 05.1981.

- Sivujemme jokaisella kohteella on olemassa nelinumeroinen kataloginumero, jota käytetään mm. huutokauppaluetteloissa. Jos tiedät kataloginumeron, voit hakea myös suoraan sillä (esim. 5300).

- Olemme koonneet etsimistä helpottamaan Karttahaun ja Sekahaun. Karttahaku poimii maakuntaa klikkaamalla kaikki kyseisen alueen kohteet. Sekahaku puolestaan yhdistää maakunnat ja toimialat niin, että kaikkia mahdollisia yhdistelmiä voi etsiä vain yhdellä klikkauksella. Kokeile hakusivuja!

- Voit tallentaa suosikkihakusi myös selaimesi kirjanmerkkeihin.

 


Mitä haulla ei voi tehdä?

- Jonkin sanan tai ryhmän rajaamista pois (esim. ei Turkua tai ei blancoja).

Jos etsimiäsi kohteita ei tunnu löytyvän, kysy reippaasti apua! Jos etsimäsi kohde löytyy, mutta se ei ole myynnissä, ota kuitenkin yhteyttä. Saamme uusia kohteita myyntiin jatkuvasti, eikä uusimpia kohteita ole välttämättä vielä skannattu tai luokiteltu. Tavoitat meidät parhaiten Yhteystiedot-sivun kautta.


Copyright © 2017 www.osakekirja.fi www.scripophily.fi . Toteutus: Emerca