Julkaistu

Miten haku toimii? Vinkkejä kohteiden etsintään

Kohteiden etsintä sivuiltamme perustuu kohteiden monipuoliseen luokitteluun. Hakutoimintoa sivun oikeassa ylänurkassa kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti mieleisillä hakusanoilla. Kerromme tällä sivulla tarkemmin erilaisista hakumahdollisuuksista.

Uuden haun pääkohdat ovat:

    • Kaikki sivuillamme esiteltävät kohteet on nyt merkitty liikkeellelaskuvuoden ja -paikkakunnan sekä kyseisen yhtiön toimialan mukaan.
    • Oman korvamerkkinsä ovat lisäksi saaneet mm. pörssiyhtiöt, kiertäneet osakekirjat, osuuskunnat, velkakirjat, kuuluisat henkilöt ja militariakohteet.
    • Hakutoiminto ymmärtää myös useiden eri hakusanojen yhdistelmän samassa haussa (esim. konepajat pohjanmaa pörssi kiertäneet).
  • Haku on oletuksena rajattu pelkkiin myyntikohteisiin. Jos haluat etsiä kohteita koko katalogistamme, lisää ruksi hakukentän alla olevaan ruutuun (Etsi myös varastosta loppuneet tuotteet).

Miten hakukenttä toimii?

Voit tarkentaa hakua lisäämällä useampia hakusanoja (esim. Gutzeit 1985, kalkkivuori specimen, kaivokset 1954 kiertäneet, tekstiili Tampere pörssi tai Valtio Viinanen).

Hakuvinkkejä:

– Eri hakusanojen väliin ei tarvita erotinmerkkiä (voit hakea kerralla esim. helsinki pankit 1984).

– Voit katkaista hakusanoja mistä kohtaa tahansa, ja saada näin paremmin osumia eri muotoon taivutetuista sanoista. Ns. jokerimerkkiä ei tarvita. (elintarvik, tulitik, helsin, iipuri).

– Kirjainkoolla ei ole merkitystä (Tampere ja tampere antavat saman tuloksen).

– Yhtiön ja paikkakunnan nimet on tallennettu siinä muodossa, kuin ne ovat osakekirjassa. Kokeile siksi nimien eri kirjoitusmuotoja.

– Etsitkö lahjaa syntymäpäiväsankarille? Kokeile etsiä tarkkaa päivämäärää, esim. 01.12.1956. Huomaa, että päiväys pitää kirjoittaa ”etunollien” kanssa. Voit myös etsiä lyhyemmin, vaikkapa 15.05. tai 05.1981.

– Sivujemme jokaisella kohteella on olemassa nelinumeroinen kataloginumero, jota käytetään mm. huutokauppaluetteloissa. Jos tiedät kataloginumeron, voit hakea myös suoraan sillä (esim. 5300).

– Voit tallentaa suosikkihakusi myös selaimesi kirjanmerkkeihin.

Mitä haulla ei voi tehdä?

– Jonkin sanan tai ryhmän rajaamista pois (esim. ei Turkua tai ei blancoja).

Jos etsimiäsi kohteita ei tunnu löytyvän, kysy reippaasti apua! Jos etsimäsi kohde löytyy, mutta se ei ole myynnissä, ota kuitenkin yhteyttä. Saamme uusia kohteita myyntiin jatkuvasti, eikä uusimpia kohteita ole välttämättä vielä skannattu tai luokiteltu. Tavoitat meidät parhaiten Yhteystiedot-sivun kautta.

Julkaistu

Huutokaupan osallistumisohjeet

Kerromme tällä sivulla tärkeimmät asiat osakekirjahuutokauppamme toiminnasta. Jos mieleen jää mitä tahansa kysymyksiä, kysy neuvoa reippaasti Yhteydenottosivun kautta.

Huutokauppasivuille pääset osoitteella www.osakekirja.fi/huutokauppa.html.

Aloitimme osakekirjahuutokaupat vuonna 2011. Tarkoituksenamme on tuoda tarjolle monipuolisia kohteita Suomesta sekä joitakin valikoituja papereita ulkomailta. Huutokaupat kestävät yleensä kaksi viikkoa. Haluamme pitää huutokaupan maksuttomana ostajille ja kohteiden lähtöhinnat kohtuullisina. Huutokaupan kohde-esittelyt ovat saatavilla suomeksi ja englanniksi, ja voit selailla käynnissä olevan huutokaupan kohteita ilman rekisteröitymistä. Esittelemme huutokauppakohteita myös Facebook-sivullamme.

Huutokauppasivut toimivat verkkosivujemme www.osakekirja.fi rinnalla. Huutokaupassa tarjotaksesi vaaditaan rekisteröitymistä.

Huutokauppasivujen teknisestä toteutuksesta vastaa kumppanimme PhilaBid, jolla on satojen huutokauppojen kokemus nimenomaan keräilytavaran kaupasta.

Huutokauppaan rekisteröityminen

Voit selailla huutokaupan kohteita ilman rekisteröitymistä, mutta tarjoaminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjautumalla sisään voit tehdä tarjouksia sekä korvamerkitä seurattavaksi kohteita, joista olet kiinnostunut. Kirjautumalla voit myös tarkastella mm. aiempien huutokauppojen laskuja. Rekisteröityminen ei maksa mitään ja vie vain pari minuuttia. Käyttäjätunnuksen saat saman tien.

Kohteiden selailu ja tarjousten tekeminen

Huutokaupan kohteet on ryhmitelty luokkiin. Voit tutustua kohteisiin joko luokittain valitsemalla sivun vasemmasta reunasta haluamasi Kohdeluokan. Vaihtoehtoisesti saat kaikki kohteet kerralla näkyviin valitsemalla Näytä kaikki kohteet. Kohteiden kuvat aukeavat suuremmiksi, kun klikkaat pikkukuvia.

Tarjouksia voit tehdä sisäänkirjautumisen jälkeen painamalla Vasara-kuvaketta. Muista vahvistaa tekemäsi tarjous! Voit käyttää myös Pikatarjous-kenttää, jonka avulla tarjouksen voi tehdä suoraan kohdelistasivulta. Pikatarjous-kenttä tulee näkyviin, kun olet kirjautunut sisään. Pikatarjousmahdollisuus löytyy myös Omat tiedot -sivulta, eli voit huutaa suoraan omalta seurantalistaltasi.

Kaikki tarjoukset ovat automaattikorotus-muotoisia, eli huutokaupassa näkyy kulloinkin alin voittava tarjoushinta. Korotusporras on yksi euro, jollei toisin ole mainittu.

Kaikki huutajatiedot on piilotettu, eli muut osallistujat eivät näe tarjoajan nimeä tai käyttäjätunnusta. Käytäntömme poikkeaa näin esim. huuto.net tai eBay -kauppapaikoista.

Voit lisätä kohteita seurantaan klikkaamalla Kiikari-kuvaketta. Henkilökohtaisessa seurannassa olevat kohteet näkyvät Omat tiedot -sivulla, kun olet kirjautuneena. Muut huutajat eivät näe, mitä kohteita olet valinnut seurattavaksi.

Vältä selaimen omien navigointinuolien tai päivityspainikkeen käyttämistä, koska ne voivat sekoittaa huutokaupan toimimista. Huutokauppa toimii parhaiten, kun liikut sivuilla huutokauppaohjelman omia selaus- ja päivityspainikkeita käyttämällä.

Huutokaupan päättyminen

Käynnissä olevan huutokaupan päättymisajan näet huutokauppasivun yläosasta. Kohteiden sulkeutumisessa käytetään ns. 5 minuutin sääntöä eli kohde sulkeutuu vasta, kun uusia tarjouksia ei ole tehty enää viiteen minuuttiin. Uusi tarjous siirtää kyseisen kohteen sulkeutumisaikaa viidellä minuutilla eteenpäin. Huutamattomat kohteet tai kohteet, joilla on viittä minuuttia vanhempi huuto, sulkeutuvat heti varsinaisen huutoajan päättyessä (tavallisesti kello 20.00:00).

Jälkihuuto ei ole käytössä.

Huutokaupan päätyttyä näet voittamasi kohteet Omat tiedot -sivulta. Samalta sivulta näet myös huutokauppakohtaisen laskusi. Laskut tallennetaan viimeistään huutokaupan päättymistä seuraavana päivänä – yleensä kuitenkin tunnin sisällä huutokaupan päättymisestä.

Ostajilta ei peritä huutomaksua. Lisäämme kuitenkin laskulle kirjatun kirjeen / pikakirjeen postimaksun (+ ALV). Lasku postitetaan huutokauppakohteiden mukana. Postitamme kohteet yleensä parin päivän sisällä. Jos aikataulussa on muutoksia, ilmoitamme siitä aina huutokaupan päättymisviestin yhteydessä.

Kohdeluettelot ja tulosluettelot

Kaikkien huutokauppojen kohde- ja tulosluettelot on tallennettu pdf-muotoon huutokauppasivuille kohtaan Luettelot / Arkisto. Arkistoitu huutokauppaluettelo ei sisällä kohdekuvia. Suosittelemme tutustumaan kohteisiin aina huutokauppasivuiltamme, jossa on kuvien lisäksi liitetty kohteisiin myös muuta hyödyllistä taustatietoa, kuten linkkejä.

Pyynnöstä toimitamme kohdeluettelon postitse. Jos haluat luettelon postitse, ilmoita siitä meille Yhteydenottosivun kautta. Luettelo on maksuton.

Suomalaisten kohteiden osalta huutokauppatulokset tallennetaan myös katalogiimme kunkin kohdekuvauksen loppuun.

Omat laskut

Kaikki omat huutokauppalaskusi näet Omat tiedot – Laskureskontra -sivulta.

Pidensimme jokin aika sitten huutokauppalaskujen maksuaikaa 14 vuorokauteen osallistujien palautteen perusteella. Toivomme, että laskut maksetaan ajallaan, jotta voimme tilittää rahat sujuvasti myös kohteiden myyjille. Kun yhteistyö sujuu, voimme pitää huutokaupan jatkossakin maksuttomana ostajille, eikä esimerkiksi kalliisiin postiennakkolähetyksiin tarvitse siirtyä. Kanssamme on aina mahdollista sopia, jos postitusaikatauluun on erityistoiveita esim. matkojen vuoksi.

Julkaistu

Konkurssipesän osakekirjat rahaksi

Onko konkurssipesällä listaamattomien yhtiöiden osakkeita tai osakekirjoja, etkä tiedä kuinka niiden kanssa tulisi toimia?

Ostamme osakkeet hyvään hintaan, myös kadonneina. Laadimme tarvittavat kauppakirjat ja maksamme kauppahinnan ripeästi. Emme peri kaupasta kuluja, ja maksamme myös mahdollisen varainsiirtoveron.

Kanssamme asiointi on helpompaa kuin pankissa. Teemme tarjouksen osakkeista jonottamatta. Ota yhteyttä, vaikka luulet osakkeita arvottomiksi. Meillä on yli 20 vuoden kokemus listaamattomista yhtiöistä ja suomalaisista osakekirjoista. Myös kadonneiden osakekirjojen palauttaminen rahaksi on meille tuttua. Asioit kanssamme luotettavasti ja turvallisesti.

Tavoitat meidät soittamalla 044 521 2121. Voit myös lähettää tarjouspyynnön alla olevien painikkeiden kautta.

KUINKA PYYDÄT TARJOUKSEN, KUN OSAKEKIRJAT OVAT TALLELLA?

Lähetä tiedot osakkeista lomakkeen kautta:

PYYDÄ TARJOUS OSAKEKIRJOSTA >>

Pyyntösi saatuamme teemme tarjouksen osakkeista. Kysy tarvittaessa apua. Maksamme kauppahinnan viivytyksettä, kun hyväksyt tarjouksemme ja olemme tarkistaneet osakkeiden laillisuuden. Osakekirjat toimitetaan postitse vasta kun kauppahinta on maksettu ja vastaanotettu.

KUINKA PYYDÄT TARJOUKSEN, JOS OSAKEKIRJAT OVAT KADONNEET?

Jos osakekirjat ovat kadonneet, mutta epäilet yrityksen omistaneen osakkeita, ota meihin yhteyttä. Teemme tarjouksen myös kadonneista osakekirjoista, ja kuoletamme osakekirjat oikeudessa omalla kustannuksellamme. Kuvaile yrityksen tilannetta alla olevan painikkeen kautta. Tarkistamme osakkeiden laillisuuden, ja kun hyväksytte tarjouksemme, maksamme kauppahinnan viivytyksettä.

OLEN KADOTTANUT OSAKEKIRJAT >>