Julkaistu

Huutokaupan osallistumisohjeet

Kerromme tällä sivulla tärkeimmät asiat osakekirjahuutokauppamme toiminnasta. Jos mieleen jää mitä tahansa kysymyksiä, kysy neuvoa reippaasti Yhteydenottosivun kautta.

Huutokauppasivuille pääset osoitteella www.osakekirja.fi/huutokauppa.html.

Aloitimme osakekirjahuutokaupat vuonna 2011. Tarkoituksenamme on tuoda tarjolle monipuolisia kohteita Suomesta sekä joitakin valikoituja papereita ulkomailta. Huutokaupat kestävät yleensä kaksi viikkoa. Haluamme pitää huutokaupan maksuttomana ostajille ja kohteiden lähtöhinnat kohtuullisina. Huutokaupan kohde-esittelyt ovat saatavilla suomeksi ja englanniksi, ja voit selailla käynnissä olevan huutokaupan kohteita ilman rekisteröitymistä. Esittelemme huutokauppakohteita myös Facebook-sivullamme.

Huutokauppasivut toimivat verkkosivujemme www.osakekirja.fi rinnalla. Huutokaupassa tarjotaksesi vaaditaan rekisteröitymistä.

Huutokauppasivujen teknisestä toteutuksesta vastaa kumppanimme PhilaBid, jolla on satojen huutokauppojen kokemus nimenomaan keräilytavaran kaupasta.

Huutokauppaan rekisteröityminen

Voit selailla huutokaupan kohteita ilman rekisteröitymistä, mutta tarjoaminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjautumalla sisään voit tehdä tarjouksia sekä korvamerkitä seurattavaksi kohteita, joista olet kiinnostunut. Kirjautumalla voit myös tarkastella mm. aiempien huutokauppojen laskuja. Rekisteröityminen ei maksa mitään ja vie vain pari minuuttia. Käyttäjätunnuksen saat saman tien.

Kohteiden selailu ja tarjousten tekeminen

Huutokaupan kohteet on ryhmitelty luokkiin. Voit tutustua kohteisiin joko luokittain valitsemalla sivun vasemmasta reunasta haluamasi Kohdeluokan. Vaihtoehtoisesti saat kaikki kohteet kerralla näkyviin valitsemalla Näytä kaikki kohteet. Kohteiden kuvat aukeavat suuremmiksi, kun klikkaat pikkukuvia.

Tarjouksia voit tehdä sisäänkirjautumisen jälkeen painamalla Vasara-kuvaketta. Muista vahvistaa tekemäsi tarjous! Voit käyttää myös Pikatarjous-kenttää, jonka avulla tarjouksen voi tehdä suoraan kohdelistasivulta. Pikatarjous-kenttä tulee näkyviin, kun olet kirjautunut sisään. Pikatarjousmahdollisuus löytyy myös Omat tiedot -sivulta, eli voit huutaa suoraan omalta seurantalistaltasi.

Kaikki tarjoukset ovat automaattikorotus-muotoisia, eli huutokaupassa näkyy kulloinkin alin voittava tarjoushinta. Korotusporras on yksi euro, jollei toisin ole mainittu.

Kaikki huutajatiedot on piilotettu, eli muut osallistujat eivät näe tarjoajan nimeä tai käyttäjätunnusta. Käytäntömme poikkeaa näin esim. huuto.net tai eBay -kauppapaikoista.

Voit lisätä kohteita seurantaan klikkaamalla Kiikari-kuvaketta. Henkilökohtaisessa seurannassa olevat kohteet näkyvät Omat tiedot -sivulla, kun olet kirjautuneena. Muut huutajat eivät näe, mitä kohteita olet valinnut seurattavaksi.

Vältä selaimen omien navigointinuolien tai päivityspainikkeen käyttämistä, koska ne voivat sekoittaa huutokaupan toimimista. Huutokauppa toimii parhaiten, kun liikut sivuilla huutokauppaohjelman omia selaus- ja päivityspainikkeita käyttämällä.

Huutokaupan päättyminen

Käynnissä olevan huutokaupan päättymisajan näet huutokauppasivun yläosasta. Kohteiden sulkeutumisessa käytetään ns. 5 minuutin sääntöä eli kohde sulkeutuu vasta, kun uusia tarjouksia ei ole tehty enää viiteen minuuttiin. Uusi tarjous siirtää kyseisen kohteen sulkeutumisaikaa viidellä minuutilla eteenpäin. Huutamattomat kohteet tai kohteet, joilla on viittä minuuttia vanhempi huuto, sulkeutuvat heti varsinaisen huutoajan päättyessä (tavallisesti kello 20.00:00).

Jälkihuuto ei ole käytössä.

Huutokaupan päätyttyä näet voittamasi kohteet Omat tiedot -sivulta. Samalta sivulta näet myös huutokauppakohtaisen laskusi. Laskut tallennetaan viimeistään huutokaupan päättymistä seuraavana päivänä – yleensä kuitenkin tunnin sisällä huutokaupan päättymisestä.

Ostajilta ei peritä huutomaksua. Lisäämme kuitenkin laskulle kirjatun kirjeen / pikakirjeen postimaksun (+ ALV). Lasku postitetaan huutokauppakohteiden mukana. Postitamme kohteet yleensä parin päivän sisällä. Jos aikataulussa on muutoksia, ilmoitamme siitä aina huutokaupan päättymisviestin yhteydessä.

Kohdeluettelot ja tulosluettelot

Kaikkien huutokauppojen kohde- ja tulosluettelot on tallennettu pdf-muotoon huutokauppasivuille kohtaan Luettelot / Arkisto. Arkistoitu huutokauppaluettelo ei sisällä kohdekuvia. Suosittelemme tutustumaan kohteisiin aina huutokauppasivuiltamme, jossa on kuvien lisäksi liitetty kohteisiin myös muuta hyödyllistä taustatietoa, kuten linkkejä.

Pyynnöstä toimitamme kohdeluettelon postitse. Jos haluat luettelon postitse, ilmoita siitä meille Yhteydenottosivun kautta. Luettelo on maksuton.

Suomalaisten kohteiden osalta huutokauppatulokset tallennetaan myös katalogiimme kunkin kohdekuvauksen loppuun.

Omat laskut

Kaikki omat huutokauppalaskusi näet Omat tiedot – Laskureskontra -sivulta.

Pidensimme jokin aika sitten huutokauppalaskujen maksuaikaa 14 vuorokauteen osallistujien palautteen perusteella. Toivomme, että laskut maksetaan ajallaan, jotta voimme tilittää rahat sujuvasti myös kohteiden myyjille. Kun yhteistyö sujuu, voimme pitää huutokaupan jatkossakin maksuttomana ostajille, eikä esimerkiksi kalliisiin postiennakkolähetyksiin tarvitse siirtyä. Kanssamme on aina mahdollista sopia, jos postitusaikatauluun on erityistoiveita esim. matkojen vuoksi.