Julkaistu

Miten haku toimii? Vinkkejä kohteiden etsintään

Kohteiden etsintä sivuiltamme perustuu kohteiden monipuoliseen luokitteluun. Hakutoimintoa sivun oikeassa ylänurkassa kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti mieleisillä hakusanoilla. Kerromme tällä sivulla tarkemmin erilaisista hakumahdollisuuksista.

Uuden haun pääkohdat ovat:

    • Kaikki sivuillamme esiteltävät kohteet on nyt merkitty liikkeellelaskuvuoden ja -paikkakunnan sekä kyseisen yhtiön toimialan mukaan.
    • Oman korvamerkkinsä ovat lisäksi saaneet mm. pörssiyhtiöt, kiertäneet osakekirjat, osuuskunnat, velkakirjat, kuuluisat henkilöt ja militariakohteet.
    • Hakutoiminto ymmärtää myös useiden eri hakusanojen yhdistelmän samassa haussa (esim. konepajat pohjanmaa pörssi kiertäneet).
  • Haku on oletuksena rajattu pelkkiin myyntikohteisiin. Jos haluat etsiä kohteita koko katalogistamme, lisää ruksi hakukentän alla olevaan ruutuun (Etsi myös varastosta loppuneet tuotteet).

Miten hakukenttä toimii?

Voit tarkentaa hakua lisäämällä useampia hakusanoja (esim. Gutzeit 1985, kalkkivuori specimen, kaivokset 1954 kiertäneet, tekstiili Tampere pörssi tai Valtio Viinanen).

Hakuvinkkejä:

– Eri hakusanojen väliin ei tarvita erotinmerkkiä (voit hakea kerralla esim. helsinki pankit 1984).

– Voit katkaista hakusanoja mistä kohtaa tahansa, ja saada näin paremmin osumia eri muotoon taivutetuista sanoista. Ns. jokerimerkkiä ei tarvita. (elintarvik, tulitik, helsin, iipuri).

– Kirjainkoolla ei ole merkitystä (Tampere ja tampere antavat saman tuloksen).

– Yhtiön ja paikkakunnan nimet on tallennettu siinä muodossa, kuin ne ovat osakekirjassa. Kokeile siksi nimien eri kirjoitusmuotoja.

– Etsitkö lahjaa syntymäpäiväsankarille? Kokeile etsiä tarkkaa päivämäärää, esim. 01.12.1956. Huomaa, että päiväys pitää kirjoittaa ”etunollien” kanssa. Voit myös etsiä lyhyemmin, vaikkapa 15.05. tai 05.1981.

– Sivujemme jokaisella kohteella on olemassa nelinumeroinen kataloginumero, jota käytetään mm. huutokauppaluetteloissa. Jos tiedät kataloginumeron, voit hakea myös suoraan sillä (esim. 5300).

– Voit tallentaa suosikkihakusi myös selaimesi kirjanmerkkeihin.

Mitä haulla ei voi tehdä?

– Jonkin sanan tai ryhmän rajaamista pois (esim. ei Turkua tai ei blancoja).

Jos etsimiäsi kohteita ei tunnu löytyvän, kysy reippaasti apua! Jos etsimäsi kohde löytyy, mutta se ei ole myynnissä, ota kuitenkin yhteyttä. Saamme uusia kohteita myyntiin jatkuvasti, eikä uusimpia kohteita ole välttämättä vielä skannattu tai luokiteltu. Tavoitat meidät parhaiten Yhteystiedot-sivun kautta.